Aκόμα και οι καλύτεροι σκυλο-γονείς μπορεί να κάνουν κάποια λάθη στην ανατροφή του σκύλου τους! Εσύ κάνεις κάτι από τα παρακάτω;

  1. Βόλτα

Καθώς οι καθημερινοί ρυθμοί μπορεί να γίνουν πολύ πιεστικοί, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες σκύλων που παραμελούν την βόλτα του κατοικίδιου τους αρκετές φορές καθώς είναι κουρασμένοι! Πρέπει όμως να μένουμε πιστοί στην υποχρέωση μας απέναντι στο σκυλάκι μας και να του προσφέρουμε το μοναδικό πράγμα που του αρέσει τόσο! Είναι πολύ σημαντικό να ασκείται ο σκύλος μας τουλάχιστον 45 λεπτά την ημέρα καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυξάνονται οι κίνδυνοι υγείας (αναπνευστικό, αρθρώσεις κλπ. ). Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την συνιστώμενη ώρα βόλτας ανάλογα με τη ράτσα!

  1. Φωνάζουμε για κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν

Τα σκυλιά μπορούν να αντιληφθούν μόνο το τωρινό τους σφάλμα. Αν γυρίσετε σπίτι και βρείτε μασημένο το αγαπημένο σας ζευγάρι παπούτσια, κρατηθείτε και μη φωνάξετε, καθώς το σκυλάκι σας δεν θα καταλάβει ότι του φωνάζετε για τα παπούτσια αλλά για το τι κάνει εκείνη την στιγμή.

  1. Πολύ τάισμα

Πολύ συχνά τα σκυλιά αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας, λόγω της κακής συνήθειας μας να τους δίνουμε ….ότι τρώμε και εμείς σαν μεζεδάκι! Έτσι πέρα από την δική του τροφή τρώει πολύ παραπάνω από όσο θα έπρεπε! Αντισταθείτε στα γλυκά ματάκια την ώρα του φαγητού και δεν θα το μετανιώσετε!

  1. Έλλειψη προγράμματος

Ο σκύλος είναι ζώο της συνήθειας και του προγραμματισμού. Αν αλλάζετε την ώρα του ταΐσματος και της βόλτας θα προκαλέσετε πολλαπλά προβλήματα τουαλέτας, κοινωνικοποίησης και επαρκούς εκτόνωσης!