Είναι απολύτως φυσιολογικό για ένα κουτάβι να δαγκώνει καθώς σε αυτή την μικρή ηλικία, με αυτόν τον τρόπο εξερευνά τον κόσμο! Είναι όμως αρκετά επίπονο για τους ιδιοκτήτες καθώς τα δοντάκια του ακόμα είναι κοφτερά σαν βελόνες και δεν έχει μάθει να συγκρατείται. Δείτε κάποιους απλούς τρόπους εκμάθησης , για να μην δαγκώνει το κουτάβι σας!

  1. Κανονίστε παιχνίδι με άλλα κουτάβια!

 Ο πιο φυσικός τρόπος να μάθει τα όρια του ένα κουτάβι είναι όταν παίζει με τα αδέλφια του( ή τους φίλους του στο πάρκο!). Κατά το παιχνίδι όταν το κουτάβι σας πονέσει κάποιο άλλο, τότε αυτό θα σταματήσει να παίζει μαζί του. Έτσι σιγά σιγά γίνεται συνειδητό το μήνυμα «όταν δαγκώνω, δεν με παίζουν» και ο μικρός σας φίλος μαθαίνει τα όρια του!

  1. Μείνετε ήσυχοι!

Όταν το κουτάβι μας δαγκώνει, αντί να το μαλώσουμε έντονα , μένουμε ακίνητοι και αμίλητοι , σταματώντας την δραστηριότητα που κάναμε , πχ. Παιχνίδι / περπάτημα κλπ. Έτσι θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά!

  1. Δώστε του ένα παιχνίδι!

Κάθε φορά που ο μικρός σας φίλος ακουμπήσει μέλος του σωματός σας ή κάποιο έπιπλο με αυτά τα κοφτερά δοντάκια, δώστε του το αγαπημένο του παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβει τι κάνει να δαγκώνει και τι όχι! Η σειρά FlavorIt με γεύσεις κάνει θαύματα σε αυτές τις περιπτώσεις!

  1. Μην παλεύετε!

Το παιχνίδι της πάλης με το κουτάβι μας φαίνεται υπέροχο, όμως στέλνει λάθος μήνυμα σχετικά με το δάγκωμα και μπορεί να χειροτερεύσει την κατάσταση την οποία προσπαθούμε να σταματήσουμε!

  1. Διάλλειμα

Βρείτε ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να περιορίσετε το κουταβάκι σας για λίγο, όταν αυτό ξεφεύγει και δαγκώνει έντονα!

  1. « Ωχ!»

Κάθε φορά που νιώθετε μια κουταβίσια δαγκωνιά, φωνάξτε «ωχ!» ή «κακό!». Έπειτα συμμορφώστε το κουτάβι σας είτε με την τεχνική του

διαλλείματος ή με το να το αγνοήσετε. Ο ήχος θα συνδυαστεί με το κοινωνικό «πάγωμα» και το σκυλάκι θα ξέρει ότι κάνει κάτι κακό.