Προσπαθούμε όλοι να είμαστε υπεύθυμοι σκυλογονείς αλλά που και που, ιδιαίτερα όταν το σκυλάκι μας κοιτάει με παράπονο, του δίνουμε λίγο από το φαγητό μας! Εσύ το ήξερες ότι υπάρχουν ανθρώπινες τροφές που είναι ασφαλείς για το σκυλάκι σου?

Ο …σεφ του PetElegance ετοίμασε 6 πιάτα ειδικά για εσάς που είναι υγιεινά και απόλυτα ασφαλή για το σκύλο σας!

  1.       Γιαούρτι με βρώμη:

Ω ναι! Το αγαπημένο πρωινό πολλών μπορεί να γίνει και το αγαπημένο του σκύλου σας! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μαγειρέψετε την βρώμη πριν την κατανάλωση. Το γιαούρτι αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης και τα προβιοτικά που περιέχει ωφελούν το πεπτικό σύστημα του κατοικίδιου σας! Από την άλλη, η βρώμη είναι γεμάτη φυσικές ίνες, κατάλληλη ακόμα και για τρίτης ηλικίας σκυλάκια με προβλήματα εντέρου! 

  1.       Μήλα με φυστικοβούτυρο :

Αποτελεί ένα γευστικό σνακ , που δίνει ενέργεια πριν το γυμναστήριο. Τώρα μπορεί να το απολαμβάνει και στο σκυλάκι σας! Τα μήλα θα καθαρίσουν τα δόντια του σκύλου και θα πολεμήσουν την κακή αναπνοή ενώ παράλληλα θα του δώσουν τις πολύτιμες βιταμίνες Α και C. Το φυστικοβούτυρο εκτός από την υπέροχη γεύση είναι πηγή πρωτεΐνης, καλών λιπαρών για την καρδιά, νιασίνης ενώ είναι πλούσιο και σε βιταμίνες! Κόψτε λοιπόν φέτες μήλου , απλώστε φυστικοβούτυρο και μοιραστείτε ένα πιάτο με το σκύλο σας! 

  1.       Σολωμός με καρότα

Ένα πιάτο γεμάτο υγεία! Βήτα καροτίνη , φυτικές ίνες  και βιταμίνη Α από τα καρότα και Ω 3 λιπαρά από το σολωμό, βοηθάνε το σκυλάκι σας να έχει λαμπερό τρίχωμα και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα του! 

  1.       Ομελέτα με cottage cheese:

 Τα αυγά , όπως και το τυρί είναι ασφαλή προς κατανάλωση από σκύλους. Το πιάτο αυτό  είναι πηγή πρωτεΐνης αλλά και ριβοφλαβίνης και σελήνιού! Χτυπήστε 2 αυγά και προσθέστε τυρί cottage (ή κάποιο άλλο με λίγα λιπαρά!). Προσοχή σε σκυλάκια με δυσανεξία στη λακτόζη!

  1.       Κοτόπουλο με πράσινα φασόλια :

 Σκυλονοστιμιά με λίγες θερμίδες! Δίνουμε μια γευστική εναλλακτική σε σκυλάκια που έχουν βαρεθεί την σκυλοτροφή και αποφεύγουν το αλάτι, προσφέροντας τους ένα πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη που είναι χορταστικό εξαιτίας των λαχανικών!

  1.       Pop corn:

 Φτιάξτε σπιτικό popcorn χωρίς προσθήκη αλατιού και βουτύρου! Αποτελεί τέλεια λιχουδιά για το σκυλάκι σας και είναι πολύ οικονομική επίσης!