Όσοι έχουμε γάτες ξέρουμε πολύ καλά πως είναι ζώα που δίνουν τεράστια αγάπη και λατρεία αλλά και ότι…την ίδια στιγμή μπορούν να την πάρουν πίσω! Και αυτή είναι η μαγεία της γάτας. Δεν σου δίνεται ολοκληρωτικά αλλά περιμένει να την κατακτήσεις καθημερινά με μικρές πράξεις αγάπης! Δείτε τον δεκάλογο ένος γατοιδιοκτήτη που..ξέρει!

 

  1. Μάθε ότι το πληκτρολόγιο σου, δεν σου ανήκει!

Πρόκειται για το πιο ενδιαφέρον πράγμα στο γραφείο σου και εφόσον απασχολεί πολλές ώρες τα χέρια σου….δικαιωματικά ανήκει στην γάτα, που θα κάτσει πάνω του την ώρα που κάνεις σημαντικά πράγματα για τη δουλειά, πριν τα αποθηκεύσεις.

  1. Το laser είναι καθαρή μαγεία!

Ένας τρόπος να δεις την γάτα σου σε καθαρή έκσταση είναι να την προμηθεύσεις με ένα μαγικό laser που εμφανίζεται μυστηριωδώς και φεύγει έτσι ξαφνικά, αφήνοντας της να το ψάχνει για ώρα, κάνοντας σκοπό της ζωής της να το πιάσει!

  1. Μην ανοίγεις συρτάρια με τη γάτα στο δωμάτιο!

Αν ανοίξεις κάποιο συρτάρι και η γάτα σου είναι μέσα στο δωμάτιο τότε ετοιμάσου να πηδήξει μέσα και είτε να παίξει με τα ρούχα σου ή απλά να καθίσει αναπαυτικά ανάμεσα στα εσώρουχα σου για 3 ωρίτσες.

  1. Άσε τη γάτα να ξυθεί όσο θέλει!

Πρώτον δεν έχεις και άλλη επιλογή. Δεύτερον, η γάτες ξύνουν τα νύχια τους για να κάνουν απολέπιση στο εξωτερικό νύχι για να σου δείξουν το φρέσκο από μέσα! Πρέπει να έχεις ένα καλό ονυχοδρόμιο αλλιώς η γάτα σου θα κάνει ονυχοδρόμιο το αγαπημένο σου τζιν. Μη ρωτάς πως θα ξέρει πως είναι το αγαπημένο σου,μια γάτα πάντα ξέρει. Τσέκαρε το ονυχοδρόμιο Felix!

  1. H γάτα δεν σου ανήκει!

Κάθε γάτα που σέβεται τον εαυτό της είναι ανεξάρτητη και δεν ανήκει σε κανέναν. Δίνει την αγάπη της όταν το θελήσει αλλά δεν σε βλέπει σαν ιδιοκτήτη της , ίσως το αντίθετο!

  1. Δεν θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς πουθενά, ποτέ ξανά!

Είναι στη φύση της γάτας να μπαίνει εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και στα πράγματα που αποτελούν το κέντρο της προσοχής σου εκείνη την ώρα. Γιατί, πως τόλμησες να δώσεις σημασία σε κάτι άλλο πέρα από τη γάτα σου?!

  1. Η αγάπη πονάει!

Ειδικά όταν αυτή η αγάπη έρχεται από την γάτα σου που αποφάσισε να σε ξυπνήσει γλυκά στις 3 το βράδυ με τα νύχια της στον λαιμό σου και μετά κάθισε αναπαυτικά στην κοιλιά σου να κοιμηθεί γουργουρίζοντας!

  1. Κράτα τη γάτα σου καθαρή!

Οι γάτες είναι καθαρά όντα από τη φύση τους , έτσι αγαπάνε πολύ τους γατο-ιδιοκτήτες που φροντίζουν για την υγιεινή τους, κόβοντας τα νύχια τους, καθαρίζοντας τα δόντια τους, χτενίζοντας την γούνα του και φυσικά….αλλάζοντας συχνά την άμμο τους!

  1. Η τσάντες είναι θησαυροί!

Είτε είναι τσάντα από supermarket είτε χαρτοφύλακας με σημαντικά έγγραφα, η γάτα σου θα μεταμορφωθεί σε Indianajones και θα ψάξει το περιεχόμενο της και μετά φ υ σ ι κ α, θα κάτσει μέσα χωράει δεν χωράει!

      10. Η γάτα σου σε αγαπάει!

Όσο και να μην το δείχνει, ή το εκφράζει με περίεργο τρόπο, η γάτα σου έχει δεθεί μαζί σου παρότι πραγματικά δεν σε χρειάζεται! Άρα είναι επιλογή της να περνάει χρόνο μαζί σου και εσύ πρέπει να θυμάσαι ότι το απολαμβάνει παρόλο που μπορεί να δείχνει το αντίθετο εκείνη την ώρα γιατί….είναι γάτα!