Πολλοί γονείς ανησυχούνε μετά τον ερχομό ενός νέου παιδιού στο σπίτι, σχετικά με το αν είναι ασφαλές το να έχουμε στον ίδιο χώρο το κατοικίδιό μας!

Σας έχουμε καλά νέα λοιπόν, όχι μόνο είναι ασφαλές αλλά σύμφωνα με έρευνές τα κατοικίδια ωφελούν την υγεία των παιδιών που μεγαλώνουν μαζί τους! Έχει αποδειχθεί ότι σε σπίτια με κατοικίδια τα παιδιά δεν αναπτύσσουν αλλεργίες , άσθμα καθώς και έχουν λιγότερες λοιμώξεις του αναπνευστικού!

Οπότε το μόνο που πρέπει να σας αφορά , είναι η τήρηση ορισμένων κανόνων υγιεινής, όπως πχ. Να μην μοιράζονται τα παιχνίδια τους , να καθαρίζετε το σκυλάκι μετά την βόλτα κλπ.

Μην ξεχνάτε να δίνετε μπόλικη σημασία στο σκυλάκι/γατάκι σας, θυμίζοντας του ότι ακόμα και τώρα το θεωρείτε μέλος της οικογένεια σας!

Όταν το παιδάκι μας μεγαλώσει, του μαθαίνουμε εξίσου κανόνες και όρια σχετικά με το πως να φέρεται στο κατοικίδιό μας, όπως πχ. Ότι δεν τραβάμε την ουρά του, δεν το πατάμε κλπ!

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια έχουν μια ποικιλία από ψυχοσωματικά οφέλη και αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης που κρατάει μια ζωή!