Γάτες, μυστήρια πλάσματα! ‘Η μήπως όχι και τόσο; Κράτα τη γάτουλα σου σε ευχάριστη διάθεση ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα!

  1. Παίξε μαζί της!

Το καθημερινό παιχνίδι και χρόνος ποιοτικός μαζί με τη γατούλας σου είναι πολύ σημαντικό για να είναι εκτονωμένη και χαρούμενη! Άλλαξε τα παιχνίδια που της δίνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα! Μη ξεχνάς, εφόσον δεν βγαίνει έξω , το «μέσα» είναι όλος της ο κόσμος!

  1. Κράτα το σπίτι καθαρό!

Κι ‘όμως , οι γάτες είναι πολύ απαιτητικές όσο αφορά την καθαριότητα του περιβάλλοντος τους! Αν το σπίτι είναι βρώμικο και ακατάστατο θα τους προκαλέσει μεγάλη δυσφορία. Μην ξεχνάς να αλλάζεις συχνά την άμμο της καθώς, δεν θα προτιμήσει μια λερωμένη άμμο!

  1. Δώσε της το χώρο της

Αν δεν έχεις ένα έξτρα δωμάτιο για τη γάτα σου, φρόντισε να υπάρχει μια γωνία του σπιτιού που θεωρείται δική της! Βάλε την άμμο της, το ονυχοδρόμιο της και τα παιχνίδια της μαζεμένα σε ένα μέρος αποκλειστικά για εκείνη! Το βασίλειό της!

  1. Δώσε της θέα

Άφησε τις κουρτίνες ανοιχτές ώστε να μπορεί να παρατηρεί τον έξω κόσμο! Είναι κάτι που τις ηρεμεί και μπορεί να της απασχολήσει για ώρες ιδιαίτερα αν το μπαλκόνι σας έχει θέα κάποια ταράτσα. Σε αντίθετη περίπτωση, ξέρατε ότι υπάρχουν βιντεάκια ειδικά για γάτες;

  1. Πολλά χάδια!

Οι πιο πολλές γάτες θέλουν να παίρνουν χάδια από τους ιδιοκτήτες τους. Άρχισε να την χαϊδεύεις στο κεφάλι απαλά και συνέχισε στην σπονδυλική στήλη με τη φορά της γούνας και ποτέ το αντίθετο!