Το καλοκαίρι έφτασε και καθώς οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει πολύ, οι μικροί μας φίλοι σας έχουν ανάγκη για να προσέξετε να μην γίνει η ζέστη και ο ήλιος εχθρός τους!

Στην PetElegance, φροντίζουμε να μη λείψει τίποτα στους τετράποδους φίλους μας, έτσι συγκεντρώσαμε κάποιες συμβουλές προς σκυλογονείς!

  • Ενυδάτωση!

 Φροντίστε να ανανεώνετε συνεχώς το νερό του σκύλου σας καθώς το καλοκαίρι αναπτύσσονται βακτήρια και λοιποί ανεπιθύμητοι μικροοργανισμοί στο μπολάκι του, ειδικά αν δεν είναι καλής ποιότητας! Έχετε τον μικρό σας φίλο ενυδατωμένο συνεχώς για την αποφυγή θερμοπληξίας!

  • Όχι κούρεμα!

Αν και μας φαίνεται φυσικό να κουρέψουμε το σκυλάκι μας το καλοκαίρι…στην πραγματικότητα το ζεσταίνουμε ακόμα περισσότερο και το αφήνουμε εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία! Κουρέψτε το σκυλάκι σας Απρίλιο / Μάιο!

  • Βόλτα : Πρωί ή Βράδυ

Κρατήστε το σκυλάκι σας μακριά από τον ήλιο ειδικά τις μεσημεριανές ώρες και προτιμήστε να βγαίνετε για την βόλτα του νωρίς το πρωί ή το βραδάκι αφού πέσει ο ήλιος!

  • Μην το αφήνετε στο αμάξι!

Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το σκυλάκι μας στο αμάξι , ούτε για 5 λεπτά, καθώς οι θερμοκρασίες που δημιουργούνται γίνονται γρήγορα πολύ επικίνδυνες!

  • Σημάδια θερμοπληξίας

Αν δείτε το μικρό σας φίλο να λαχανιάζει έντονα, να έχει περισσότερα σάλια από συνήθως , σκούρα γλώσσα, αποπροσανατολισμό και να κάνει εμετό, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας αμέσως!

Με τα παραπάνω απλά βήματα να είστε σίγουροι ότι θα έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι!