Αν το σκυλάκι σου είναι φοβικό με άλλους ανθρώπους και σκυλιά, τότε πρέπει να προσέξεις να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, για πιο ευχάριστες βόλτες!

 

  • Η κίτρινη κορδέλα

Πρόκειται για μια κίνηση αρκετά διαδεδομένη. Κάνουμε ένα φιόγκο από κίτρινη κορδέλα ή σχοινί στο λουράκι του σκύλου μας, και με αυτόν τον τρόπο ειδοποιούμε τους υπόλοιπους σκυλο-γονείς που συναντάμε στην βόλτα ότι χρίζουμε προσοχής! Αυτό μπορείτε να το κάνετε αν έχετε και επιθετικό σκυλάκι!

  • Σταθερότητα

Για το φοβικό σκυλάκι , καθετί μπορεί να αποτελέσει αιτία στρες. Φροντίζουμε να ακολουθούμε ίδιο δρομολόγιο στη βόλτα μας, με γνώριμα μέρη και μυρωδιές! Ίσως μετά από λίγο καιρό, να μην φοβάται τόσο τους «τακτικούς» φίλους που συναντάει στην βόλτα του. Επιλέγουμε σχετικά απόμερο μέρος και ώρες που δεν παίζουν παιδιά στο πάρκο!

  • Ηρεμία

Ο σκύλος αντιλαμβάνεται πότε είμαστε και εμείς αγχωμένοι. Παραμένοντας ήρεμοι του δίνετε σήμα ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται στη βόλτα του. Όταν υπάρχει προδιάθεση ότι κάτι θα πάει στραβά επηρεάζετε σε μεγάλο βαθμό το φίλο σας και του προκαλείτε ανασφάλεια.

  • Χωρίς πίεση

Δεν είναι καλό να πιέζουμε για επαφή με άλλα σκυλιά ιδιαίτερα όταν αυτά είναι δεμένα, καθώς τους προκαλεί ανασφάλεια. Περιμένουμε να περάσει η φάση που φοβάται και εφόσον τα αγνοεί, αρχίζουμε δειλά να φέρνουμε το μικρό μας φίλο σε επαφή με άλλα σκυλιά!

  • Λιχουδιές

Να έχετε μαζί στη βόλτα μια ιδιαίτερη λιχουδιά , που δεν του δίνεται σπίτι, έτσι να προκαλέσει έντονο ερέθισμα που αποπροσανατολίζει από ότι το φοβίζει αλλά και συνδυάζει την βόλτα με θετικά συναισθήματα! Προτείνουμε « Λιχουδιές Sandwich Φυστικοβούτυρο»!